Sügavkülmutamine

Raamatu informatsioon
Maasikatest ja vaarikatest aedubade ja maitseroheliseni
Autor: Toivo Niiberg
Toimetanud: Liisi Lees-Leesmaa
Kõva köide, 162 x 220 mm
Sinisukk, 216 lk
ISBN 978-9949-34-472-7, EAN 9789949344727
    
Sügavkülmutamine on põhjamaades ja kõrgmäestikes toiduainete ammu tuntud säilitusviis, mis on populaarne ka tänapäeval. Sügavkülmutades säilivad C-vitamiin, eeterlikud õlid ning muidu kiiresti riknevad valkained. Võrreldes keemiliste säilitusviisidega mõjutab sügavkülmutamine toiduainete omadusi tunduvalt vähem, sest keemilisi ühendeid (näiteks konservante) ei lisata, seetõttu on sügavkülmutamine palju tervislikum ja looduslähedasem.
Toivo Niiberg tutvustab oma raamatus lugejatele sügavkülmikuid ning aia- ja metsasaaduste, liha, kala ja kondiitritoodete erinevaid sügavkülmutamis- ja sulatamisviise. Samuti kirjutab ta külmutamise ja sügavkülmutamise olemusest ja peamistest vigadest, millega külmutamisel ja sulatamisel kokku puututakse.
  
Telli raamat ! Rahva Raamat